Home » OVER ONS

Over Ons

Over Ons

Missie en Visie

Wapening ontwerpen voor productie en uitvoering waarin theorie en praktijk samen komen

Door onze jarenlange ervaring met wapening in alle disciplines vanaf de werkvloer-buigstatenmaken-werkvoorbereiding-buigcentrale en het uitwerken van het uitvoeringsontwerp wapening, zijn wij in staat wapening te ontwerpen op productie en uitvoeringsniveau.

Vooruitlopend op de toekomst waarin de tekening langzaam zal gaan verdwijnen van de werkvloer en steeds meer vanuit het 3D model gewerkt zal gaan worden, is het noodzaak 3D wapeningsmodellen te genereren die gebaseerd zijn op theorie en praktijk. Wij nemen in het ontwerp niet enkel de constructieve wapening mee, maar ook alle hulpwapening die benodigd is om buiten te bouwen. Onze missie is dan ook om onze kennis te delen met iedereen die daar gebruik van wil maken.

GG-KW59-STP-5-CL
0
  • Jaar
  • Ervaring
0
  • Actief in
  • Provincies
0
  • Succesvolle
  • Projecten
Ons Team

Ontmoet de drijvende kracht achter Steel Solution & Design

Jeroen de Groot Steel Solution & Design

Jeroen de Groot

Eigenaar, Steel Solution & Design

Sinds het jaar 2003 ben ik werkzaam in de betonstaal branche. In dat jaar ben ik begonnen als betonstaalverwerker op verschillende bouwplaatsen in Nederland. In die tijd had ik goede en ervaren collega’s om mij heen die mij alle fijne kneepjes van het vak hebben geleerd. Na een aantal jaren op de bouw te hebben rondgelopen was ik klaar voor de volgende stap, en ben toen op kantoor gekomen om buigstaten te maken. Dit was een mooie en leerzame periode, je leert niet alleen over het buigstatenmaken maar ook de do’s en dont’s vanuit de fabriek en het logistieke gedeelte. Op een gegeven moment ben ik met het tekenen van wapening in aanraking gekomen en hier heb ik dan ook echt een passie voor weten te ontwikkelen. Alle kennis die ik opgedaan had konden we zelf verwerken in het uitvoeringsontwerp van de wapening. Dus ontwerpen op basis van theorie en praktijk, een ontwerp dat gunstig is voor alle disciplines zowel aannemer, ingenieursbureau en buigcentrale.

De reden om mijn eigen bedrijf op te zetten is dat ik destijds in dienst van een buigcentrale vaak te laat aan tafel zat en niet alle ideeën meer door kon voeren omdat het Definitieve ontwerp al vast lag en het te veel werk was om dit nog aan te passen.

Nu als compleet onafhankelijke partij kunnen wij Aannemers ver in het voortraject al adviseren over bepaalde oplossingen en uitgangspunten. Hierdoor hoeft het DO (Definitieve Ontwerp) achteraf niet meer herzien te worden en loopt het UO (UitvoeringsOntwerp) proces veel efficiënter. Ik deel dan ook graag mijn kennis met iedereen die hier gebruik van wil maken, zodat we samen wapening kunnen ontwerpen op het gebied van theorie en praktijk.